Komputerowe Forum Dyskusyjne
komputery software hardware programowanie sieci

∑ temat został odczytany 101 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

KOMPUTERY | Windows
Czarny ekran 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Czarny ekran"   

Varqueen
 Wysłana - 6 marzec 2010 11:23        | zgłoś naruszenie regulaminu

zaczynac ładowac się Windows 7 mam czarny ekran. Gdy włożę płyte w windowsem 7 to mogę instalowac windows 7 od nowa etc, natomiast gdy wezme płytę z windows XP SP 2 to po włożeniu mam czarny ekran. Jeszcze jedno, jak zaintasluje windows 7 od nowa to komputer normalnie działa, póki go nie wyłącze. Po restarce już windows się nie ładuje tylko znowu czarny ekran... Może ktoś pomóc? Mam płyte główną ConRoe 1333 - D667, procesor Intel Celeron D 3,06 GHZ, zasilasz Colorsit, kzaczynac ładowac się Windows 7 mam czarny ekran. Gdy włożę płyte w windowsem 7 to mogę instalowac windows 7 od nowa etc, natomiast gdy wezme płytę z windows XP SP 2 to po włożeniu mam czarny ekran. Jeszcze jedno, jak zaintasluje windows 7 od nowa to komputer normalnie działa, póki go nie wyłącze. Po restarce już windows się nie ładuje tylko znowu czarny ekran... Może ktoś pomóc? Mam płyte główną ConRoe 1333 - D667, procesor Intel Celeron D 3,06 GHZ, zasilasz Colorsit, karta graficzna radeon x550.arta graficzna radeon x550.

Serwer FFA pod CS 1.6 [no-kamp.pl] Zapraszam!

Varqueen
 Wysłana - 6 marzec 2010 11:24      [zgłoszenie naruszenia]

Po włączeniu komputera, pali się dioda na przednim panelu komputera, na monitorze wyświetlają się te początkowe ładowania wszystkie i gdy ma zaczynac...

mjakus
 Wysłana - 6 marzec 2010 11:56      [zgłoszenie naruszenia]

A bios nie daje żadnego komunikatu?

AMD Athlon x2 5200+ @3.3GHz || A-Data 4x1GB 932MHz CL5 || GIGABYTE GA-M750SLI-DS4 || 2x Palit 9600GT || czas na zmiany

Znawca -

Varqueen
 Wysłana - 6 marzec 2010 12:13      [zgłoszenie naruszenia]

Mam 1 krótki dźwięk.

mjakus
 Wysłana - 6 marzec 2010 12:21      [zgłoszenie naruszenia]

A wduś F8 jak mają znikać komunikaty z biosu i jeżeli pojawi się menu wybierz tryb awaryjny.

Zmieniony przez - mjakus w dniu 2010-03-06 12:22:00

AMD Athlon x2 5200+ @3.3GHz || A-Data 4x1GB 932MHz CL5 || GIGABYTE GA-M750SLI-DS4 || 2x Palit 9600GT || czas na zmiany

Znawca -

Varqueen
 Wysłana - 6 marzec 2010 12:43       [zgłoszenie naruszenia]

Już próbowałem, nie działa mi F8. Zmieniałem zasilasz i jest on sprawny. Skoro jest 1 pisknięcie biosu to chyba znaczy, że działa procek, RAM, karta graficzna, płyta główna. Wynika wtedy, że uszkodzony jest dysk twardy.

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Czarny ekran