Komputerowe Forum Dyskusyjne
komputery software hardware programowanie sieci

∑ temat został odczytany 567 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

KOMPUTERY | Hardware
DVD Sony 12x - problem 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "DVD Sony 12x - problem"   

Czarnuchok
 Wysłana - 2 maj 2004 11:56        | zgłoś naruszenie regulaminu

witam, mam taki jeden problemik - otóż jak włoże płytę dvd do napedu, powoli sie łąduje słychać takie jakby blokowanie płyty, takjakby ktoś ją naciskał tam w środku i płyta po parunastu sekundach odpala. DVD-ROM jest nowy.
Nastepny problem - mam płytę z regionu 1. zainstalowałem DVD Region-Free 3.6 full wersja, a płyta nawet sie nie odnajduje jak ją włoże do dvd-romu. Też jest te blokowanie i potem nic..

TEST
Deleted
 Wysłana - 2 maj 2004 14:12      [zgłoszenie naruszenia]

witam, mam taki jeden problemik - otóż jak włoże płytę dvd do napedu, powoli sie łąduje słychać takie jakby blokowanie płyty, takjakby ktoś ją naciskał tam w środku i płyta po parunastu sekundach odpala. DVD-ROM jest nowy.

Co to za problem? to ze ci tak dlugo czyta plyte? Moze scharowana bardzo...?

Ad. 2. To ze nie czyta to moze byc zrysowana. tak wogule skad masz ta plyte? Moze jest nagrana taka predkoscia ze DVD nie odczytuje.

Czarnuchok
 Wysłana - 3 maj 2004 22:53       [zgłoszenie naruszenia]

problem już rozwiązałem. Ale jest drugi. Mam nagrywarke Lite-on 48x/24x/48x z firmware SPS1 (taki juz był) - po zainstalowaniu nero po prostu nagrywarka nie chce mi nic nagrywać.. sie wlacza nagrywanie dochodzi do 3-4% i sie wiesza nagrywanie, a nagrywarka ciagle działa

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

DVD Sony 12x - problem