zobacz wypowiedzi specjalistów przeglądaj forum bez reklam

Internet bezprzewodowy Orange lipa

dobry69

Hej zamówiłem internet bezprzewodowy Orange i go mam. Lecz nie stety nie zostałem poinformowany o b. ważnej sprawie że ten o to internecik chodzi wyłącznie z INTELEM ja mam notka z Turionem (AMD) a dokladniej Acer 5002. Co mam zrobić? Oczywiście w umowie bylo napisane że wymagania to komp. przenośny z tech. Intel.(u licha nie doczytałem..) Co ciekawe kilka dni przed zawarciem umowy byłem u Idei (kilka dni przed zmaną Idei na Orange) z moim laptopem na sprawdzenie jak taki internet się sprawóje. Obsługiwała mnie przemiła Pani lecz do diaska nie zwróciła uwagi że mój komp to AMD (totalny brak przygotowania Idei do oferowania usługi)! w tedy internet sprawował się jak cie moge (dobry miał zasięg i nie była to godzina szczytu "internetowego") i... i zamówiłem. Od dłuższego czasu z niego nie kożystam bo poprostu nie działa na moim kompie. Co mam zrobić? Słyszałem że da się po części problem rozwiązać programowo (w biosie?) lub kupując inna kartę do Pcimci (ja mam jak inni kartę Sony Ericsson). Pomóżcie bo naprawdę nie uśmiechami się płacic 60zł za internet który u mnie nie zdaje egzaminu...

Misiekd

może na początek idź do nich i powiedz jaka jest sytuacja
[*] JAN PAWEŁ II WIELKI ..Jest był i będzie w naszych sercach i umysłach na zawsze!! AMD Athlon64 x2 4200, Gigabyte GA-M56S-S3, 2x1GB Geil Dual, Palit GeForce 8600 GT Sonic+ 256MB, HDD Segate 1TB + 320GB SATA2.

deino

...a potem do federacji konsumenta...
osh_bARTosz - www.osh_bARTosz.iportfolio.pl http://osh_bARTosz.idesigner.pl/

dobry69

Dzięki. Byłem i powiem szczerze największy błąd dzisiejszych czasów to-biurokracja! Niestety podpisałem umowę i moge ją zakończyć lecz muszę wpłacić 700zł. Paranoja. Co mylicie oinnych kartach do pcimci- np. Globetrotter (jest na Allegro). Czy będzie działać? Poradzcie prosze. Co miesiąc bóle 60 zł za gów...o a nie internet.

deino

czy bedzie chodzic - nie mam pojecia. blue connect ery chodzi na 3 firmowych laptopach, roznych.

a co do ciebie - znajdz jakiegos znajomego/sceduj na kogos umowe
osh_bARTosz - www.osh_bARTosz.iportfolio.pl http://osh_bARTosz.idesigner.pl/

xbartezx

witam, też mam laptopa ACER AMD Sempron i Orange mi nie działa a Play owszem.. czy ktoś wie jak można dorpowadzić do tego aby działał?? podpisałem parę dni temu umowę i nie mam poojęcia co zrobić.. proszę o konstruktywne rady, wskazówki tutaj a jeśli można to na mail bbaarrtteekk@wp.pl lub gg 1303727. dzięki wielkie!!

rootek25

po 1. orange ma problemy z zasiegiem w niektórych strefach np. na śląsku
po 2. internet ich jest całkiem do niczego szczególnie te limity...
po 3. obsługa prubuje wmowic ci ze to twoja wina gdy internet przestanie działać szkoda gadac..
miałem juz z tymi oszustami do czynienia moim zdaniem to najgosi oszusci co chodzi o łącza internetowe .

Misiekd

po ch** odgrzebujesz stare tematy???
[*] JAN PAWEŁ II WIELKI ..Jest był i będzie w naszych sercach i umysłach na zawsze!! AMD Athlon64 x2 4200, Gigabyte GA-M56S-S3, 2x1GB Geil Dual, Palit GeForce 8600 GT Sonic+ 256MB, HDD Segate 1TB + 320GB SATA2.

Internet bezprzewodowy Orange lipa