zobacz wypowiedzi specjalistów przeglądaj forum bez reklam

Komputer stacjonarny router podłączenie do laptopa bezprzewodowo. Jak zrobić

NitroSX

Witam.
Posiadam komputer stacjonarny, do niego podpięty net stały z astry przez router d-link.
Moje pytanie: Jak skonfigurować połączenie żeby można było kozystac z internetu w laptopie ale nie po kablu tylko bezprzewodowo.
Laptop z Vistą.
Czy nalezy skonfigurować odpowiednio router czy laptopa?
Jak włanczam liste sieci dostępnych bezprzewodowych to widz\ę jakieś radiowe bezprzewodowe które są na osiedlu.
A jak skorzystać z domowego netu który mam?
Wchodzę>
Panel sterowania>HP Wireless Assistant>Wireless LAN włączone..
Następnie Setup... itd?
Proszę o odpowiedź. Dzięki.
"Call of Duty 2, 4 RULEZ!"

Boltos

w laptopie obok przycisku CTRL masz przycisk "fn"chyba xD i kilkasz go +F2 powiny wyskoczyc połączenia i tam wybierasz swoją siec i wpisujesz hasło i tyle lub mozesz wejsc przez panel sterowania.

NitroSX

Ok zobaczę czy da radę, co do sieci, chcę zobaczyc czy laptop zobaczy domowy router i pod niego chcę się podłączyć bezprzewodowo...

Boltos

a jak nie to w palelu zobacz.Jeśli mieszkasz w bloku powino ci wyswietlic kilka sieci ale ty masz tylko sie do swojej podlaczyc.Aha załóż hasło bo inaczej inni bedo kozystac z twojego łącza za dramo.

NitroSX

Wszystko ok, chodzi mi o konfiguracje D-linka w jego panelu wchodzę przez adres ip 192.168.1.1 i chce tak skonfigurowac linka zeby laptop mogl sie połączyć z domową siecia przez ten router... jak to zrobic i co trzeba zrobic w laptopie zeby byl na nim net?

Boltos

w panel sterowania w ustawieniach sieci powino byc albo klawisz "fn"+F2 i tam wybeirasz

grafipl

podaj moze jego model to ktoś Ci odpoiwe, bo jak podasz masz dlinka to nic to nie mowi.

Komputer stacjonarny router podłączenie do laptopa bezprzewodowo. Jak zrobić