zobacz wypowiedzi specjalistów przeglądaj forum bez reklam

Podłączenie słuchawek z przodu

g.paula

Mam niewielki problem. Z tyłu mam podłączone głośniki od wierzy stereo a dzisiaj chciałam posłuchać muzyki na słuchawkach. Podłączam z przodu słuchawki a tu lol. Wierza gra sobie dalej a w słuchawkach cisza. Gdzie w ustawieniach moge to przełączyć?
Inno¶ć rodzi zło¶ć...

gregor58

Najpierw sprawdź czy są podłączone kabelki od płyty do tego gniazda.
A zreszt± ... i tak gruchy o ¶ciane.... a może jednak nie .... ? Jednak nie będzie zmian !!!

g.paula

O jeju czyli musze rozbierać go? Ale to troszke dziwne bo tu są 2 porty usb, jeden do mikrofonu i jeden na słuchawki. USB Działa a słuchawki i mikrofon nie czyli moge wnioskować, że są połączone?
Inno¶ć rodzi zło¶ć...

Yoshi89

Może i nie są podłączone. Kable od USB a Audio są osobne, więc może te drugie fruwają luźno

Zmieniony przez - Yoshi89 w dniu 2006-12-04 16:39:44
Gigabyte EP43 DS3L // C2D E5200 2,5ghz 1.184v Wolfdale // DDR2 OCZ Sli Ready 2x2GB 800mhz CL 5-4-4-15 // GeForce 9600GT Gigabyte 512mb Accelero S1 V2 // WD 640GB Sata II + 2x WD 1TB USB // LG H12L // Chieftec 620W // http://members.lycos.co.uk/yoshiwiktor/komp.jpg

g.paula

To ile jest kabelków od płyty głownej? (Matko co za inteligent składając mi kompa nie podłączył kabli :/)
Inno¶ć rodzi zło¶ć...

Yoshi89

Kabelki nie są od płyty głównej, tylko od tych wejść Audio i USB. Jak otworzysz lewą strone obudowy zobacz dokąd idą te kable od przodu obudowy. jak zobaczysz że jeden jest wsadzony w płyte, a drugi lata w powietrzu no to już będziesz wiedzieć, że jest nie podłączony.
Gigabyte EP43 DS3L // C2D E5200 2,5ghz 1.184v Wolfdale // DDR2 OCZ Sli Ready 2x2GB 800mhz CL 5-4-4-15 // GeForce 9600GT Gigabyte 512mb Accelero S1 V2 // WD 640GB Sata II + 2x WD 1TB USB // LG H12L // Chieftec 620W // http://members.lycos.co.uk/yoshiwiktor/komp.jpg

DerHase

hmm nie wiem czy to moze byc powod ..ale czy ty podlaczasz sluchawki podczas odpalonego systemu ..???? jezeli tak to moze wystepowac taki objaw u mnie na kompie rowniez tak bylo ... sluchawki wlozyle i dalej gralo w glosnikach ... wiec wiesz co robilem klikalem i wlaczalem mute wtedy wsadzilem sluchawki wlaczylem spowrotem dzwiek i gra ....a jak nie to wlaczaj sluchawki przed uruchomieniem komputera tez dzialal ten sposob u mnie.

pionaj

mnie pomogło zaptaszkowanie 1szej opcji
ja tu tylko zgaszę ¶wiatło

gregor58

Pomaga jeśli kabelki nie podlączone do płyty ?
A zreszt± ... i tak gruchy o ¶ciane.... a może jednak nie .... ? Jednak nie będzie zmian !!!

nieswiety

No ja mam podobnie. Ale słuchawki moge sobie podłączyć do głośników, gorzej z mikrofonem, który nie działa coś :/ A co gorsze - postanowiłem się pobawić troche kabelkami i .... i teraz nie wiem jak je podpiąć z powrotem :/ :P Może mi ktoś powiedzieć który kolorek kabelka do którego wejścia w tym czworaczku ma podejść? I czy jest jakiś sposób, żeby zadziałał mi ten mikrofon/słuchawki przez to wejscie?

__Kamil__

jak ja składam ludziom kompy to tak samo nie podlaczam tych kabli od obudowy od dodatkowych wejsc usb itd. bo potem mozna na tym zarobic kolejne 30-50zł bo ludziom nie działa no i wołają o pomoc... chyba ze chca do serwisu ale wtedy sobie czekają 2 tygodnie... więc na 90% musisz sprawdzic w instrukcji jak sie te kabelki wciska w płytke ( obrazki są więc nie ma zadnego problemu z tym ) , 2minuty roboty i juz bedzie działać
Strony: 1 2 3 Następna »

Podłączenie słuchawek z przodu

Warto przeczytać

Muza | muza | muza | muza | Muza | Muza