Komputerowe Forum Dyskusyjne
komputery software hardware programowanie sieci

∑ temat został odczytany 195 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

KOMPUTERY | Dla zielonych
Prędkość Internetu 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Prędkość Internetu"   

Dawidek190
 Wysłana - 22 luty 2012 15:48        | zgłoś naruszenie regulaminu

Ostatnio mam Internet bezprzewodowy do 42 MB/s.Prędkość takiego Internetu zależy od posiadanego zasięgu.W takim razie od czegozależy zasięg?I jeszcze jedno pytanie.W manadżerze połączeń mam dwie strzałeczki jedna w górę druga w dół a obok nich prędkości które rosną.Większa prędkość jest przy strzałeczce w dół.Co to za prędkości i która jest ważniejsza w kontekście prędkości pobierania?Dodam że za modem mam kartę SIM.

NrG
 Wysłana - 22 luty 2012 15:59      [zgłoszenie naruszenia]

Zasięg zależy od warunków dostępności sieci, czyli odległości od nadajnika, ilości podłączonych klientów do niego, natężenia ruchu, jakiś przeszkód, które mogą zakłócać sygnał, itp.
Jedyne co możesz w tej kwestii poprawić samemu to zamontować ewentualnie jakąś antenę, ale to zależy od posiadanego modemu. Na inne czynniki użytkownik nie ma wpływu.

Strzałka w dół to właśnie prędkość pobierania, więc analogicznie strzałka w górę to prędkość wysyłania.

Zmieniony przez - NrG w dniu 2012-02-22 16:00:15

"Tylko martwi ujrzeli koniec wojny"

Znawca -

Dawidek190
 Wysłana - 22 luty 2012 16:05      [zgłoszenie naruszenia]

A prędkość wysyłania ma jakiś wpływ na prędkość mojego Internetu?Od czego ona jest?

NrG
 Wysłana - 22 luty 2012 16:08      [zgłoszenie naruszenia]

Prędkość wysyłania danych z Twojego komputera do Internetu. Więc ma wpływ, jeżeli wysyłasz dużo danych.

Znawca -

Dawidek190
 Wysłana - 22 luty 2012 16:12      [zgłoszenie naruszenia]

A czy pogoda ma jakiś wpływ?Bo dzisiaj jest pochmurno.

Revan17
Jedi
 Wysłana - 22 luty 2012 16:40      [zgłoszenie naruszenia]

chmury to raczej nie

ale sąsiadowi wariował net przy dużym wietrze i śniegu

AsRock P67 Pro3||Core i5 2500K 3,3 GHz||Kingston 8GB 1600MHz DDR3 CL9||GeForce GTX560 1024 MB AMP!||XT 675W

mjakus
 Wysłana - 22 luty 2012 16:42      [zgłoszenie naruszenia]

Nie ma wpływu. zakładając że to oczywiście net z nadajników naziemnych.

AMD Athlon x2 5200+ @3.3GHz || A-Data 4x1GB 932MHz CL5 || GIGABYTE GA-M750SLI-DS4 || 2x Palit 9600GT || czas na zmiany

Ekspert -

Dawidek190
 Wysłana - 22 luty 2012 17:27      [zgłoszenie naruszenia]

W takim razie dlaczego jest taki wolny?Pobranie jednej mp3 zajmuje mu około godziny.

mjakus
 Wysłana - 22 luty 2012 17:36      [zgłoszenie naruszenia]

To sprawdź speed testem jaką masz rzeczywistą prędkość tego netu

AMD Athlon x2 5200+ @3.3GHz || A-Data 4x1GB 932MHz CL5 || GIGABYTE GA-M750SLI-DS4 || 2x Palit 9600GT || czas na zmiany

Ekspert -

NrG
 Wysłana - 22 luty 2012 23:28       [zgłoszenie naruszenia]

Bo łącza po sieci GSM ogólnie są wolne no i nie masz gwarantowanej przepustowości tylko prędkość "do" xx Mbps, więc równie dobrze może być maksymalna deklarowana (co graniczy z cudem) jak i prędkość naprawdę niska.
Przeczytaj dokładnie umowę z operatorem, może jest jakaś wzmianka o minimalnej prędkości, ale nie sądzę. Chociaż miała wejść taka ustawa, ale nie wiem czy dotyczy tylko łącz szerokopasmowych, czy także GSM.

Znawca -
[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Prędkość Internetu

Warto przeczytać: Karta sieciowa | Error 11086 podczas instalacji XP | Co myślicie o takim zestawie?? | Dzwiek | Gamecam error | aktualizacja sterowników | kłopot z kopiowaniem plików | Nie działająca poczta... | Jakiś lekarz na sali? | Problem z uruchomieniem niektórych stron. | Myszka Bezprzewodowa | asus u45jc problem z siecia bezprzewodowa | Zrobienie obrazka przy włączania się systemu. | Kupno drukarki? | Szukam sterowników do płyty głównej | komputery>switch>router

wersja lo-fi

Pozycjonowanie i optymalizacje zapewnia Agencja Interaktywna

Copyright 2000 - 2010 KULTURYSTYKA.PL