Komputerowe Forum Dyskusyjne
komputery software hardware programowanie sieci

∑ temat został odczytany 953 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

KOMPUTERY | Overclocking / Tuning PC
Problem z Clockgen 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "Problem z Clockgen"   

Nemesis88
 Wysłana - 14 styczeń 2006 20:28        | zgłoś naruszenie regulaminu

Mam w zasadzie 2 problemy:
1.Mam niesamowity procesor AMD Duron 800Mhz i postanowilem go podrajcowac.Odrazu powiem ze jestem lewy kompletnie. Uzylem Clockgen dla nForce2, na poczatek tak dla picu przestawilem FSB tak ze moc proca wynosila 890Mhz.Przetestowalem na jakiehs grze i srawdzielem temp na Speedfanie(prawie nie wzrosla w porownaniu do wczesniejszych ustawien).Wydawalo mi sie ze widze jakas roznice w szybkosci,jednak po ponownym wlaczeniu kompa czestotliwosc znow wynosila 800Mhz(sprawdzalem na CPU-z po podkreceniu i po ponownym wlaczeniu).Czemu????
2.Po przetestowaniu na 890Mhz podwyzszylem do 900 (temp caly czas w normie) i wlaczylem jakas giere.Komp wiochnal sie przy wyswietlaniu reklam
i zaczela migac lampka od zasilania a ja zrobilem sie zielony jak ta lampka(tyle ze nie migalem chyba).Po ponownym wlaczeniu kompa znowu ustawione bylo 800Mhz

XP
 Wysłana - 14 styczeń 2006 23:22      [zgłoszenie naruszenia]

TO jest program po każdym resecie kompa będzie powracał do poprzednich ustawień. Jeżeli chcesz na stałe zmian wprowadzaj je w biosie.

I7 920 D0@4Ghz,Mugen2,Gigabyte GA-X58A-UD3R,6Gb OCZ 2Ghz,SSD OCZ Vertex 2E 60GB,
[5xHDD RAID 0]SEAGATE 12. (500GB),3x External HDD FreeCom 500GB,BeQuiet 650W Dark Power
Thermaltake V9,Sapphire 5870 @900/1300,Creative X-FI,LG Flatron 24"FULLHD, Logitech Z-5500,Microsoft Comfort Curve
Razer DeathAdder Respawn,MS VX-5000,Akasa Smart 8 Port Card Reader,Plantronics GameCom 777,WIN7 64bit

Specjalista -

Nemesis88
 Wysłana - 16 styczeń 2006 14:55       [zgłoszenie naruszenia]

No dobra ale czemu komp sie wiecha?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

Problem z Clockgen