| Autor |
"Program symulujący atak na komputer" |
|
|
jachim1986
|
|
Wysłana - 8 luty 2010 18:19 | zgłoś naruszenie regulaminu
Witam.
Chciałbym prosić o jakąś nazwę programu mającego za zadanie symulowanie ataku na komputer. Moim zadaniem jest analiza pewnego firewalla w celu sprawdzenia jego wydajność podczas takiego właśnie ataku opierając się na logach.
Tak więc byłbym wdzięczny za wszelką pomoc
Pozdrawiam.
| |
| |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
TJM
|
|
BOINC@Poland
|
|
Najlepiej uzyskać publiczne IP do testów lub przekierować wszystkie porty (demilitarized zone czy coś podobnego w routerze). Wtedy ataki przyjdą same
levelu wspomagasz mnie finansowo, połowę zarobionej kwoty oddaję - daje to razem 7,5g na start. | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
NrG
|
|
Dystrybucja Linuksa LiveCD BackTrack 4 posiada oprogramowanie do tego - ściągnij, nagraj i odpal spod innego komputera w LAN-ie z tym, który chcesz sprawdzić.
Albo na wirtualnej maszynie, jeżeli nie masz do dyspozycji drugiego komputera.
Zmieniony przez - NrG w dniu 2010-02-08 19:03:38
|
|
|
jachim1986
|
|
Dziękuję za pomoc jednak wolałbym coś co nie wymaga aż tak "bezpośrednich" kroków. Słyszałem ze są programy które zwyczajnie odpalone automatycznie symulują atak testując ochronę komputera. Niemniej jednak przydadzą mi się wasze wskazówki jeżeli nic innego nie znajdę. =) | |
przyznaj SOG'a
|
|
|
|
NrG
|
|
No to właśnie oprogramowanie w BackTrack'u jest specjalnie do tego. Po to powstała ta dystrybucja, żeby sobie testować zabezpieczenia (nadaje się też do testowania bezpieczeństwa sieci Wi-Fi).
Poza tym rodzajów ataków jest bardzo dużo, dlatego najlepiej testować "od różnych stron".
Zmieniony przez - NrG w dniu 2010-02-08 20:12:32
|
|
|
miciugo
|
|
|
|
|
jachim1986
|
|
Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. Myślę że można zamknąć temat. =)
Pozdrawiam. | |
przyznaj SOG'a
|
|