zobacz wypowiedzi specjalistów przeglądaj forum bez reklam

Prosty program do cięcia i sklejania filmów

zozolka

Potrzebuje najprostszy na świecie program,którym mogłabym pociąć filmik(np.avi,mpeg),a potem posklejać go na coś w rodzaju teledysku i podłożyć muze.Tylko proszę o coś łatwego w obsłudze i najlepiej po polsku Dzięki,za linki sogi.

Yodek

Jeśli masz WinXp to możesz skorzystać z Windows Mowie Maker. Jeśli nie ma xpka, to Ulead Video Studio. Jeśli cie to wciągnie to możesz sie potem pobawić Adobe Premiere.
.
no jak dla mnie to wystarczylby VirtualDub W podwieszonym poscie Ksenus opisal kilka funkcji
Pokoje, nocleg, kwatera ¦wieradów-Zdrój http://www.pokojehelenka.pl

zozolka

Dzięki wielkie!już troszke wyczaiłam o co chodzi w Windows Movie Makerze,ale powiedzcie dlaczego te przerobione filmiki zapisuje mi w wmv?Ja chciałabym żeby dalej były w mpeg.Jak to zrobić?

Yodek

Tak po pierwsze to cienka trochu jakość jest (w Adobe Premierze znacznie lepsza, no ale jesli ci to nie przeszkadza to spoko).
A co do tego zapisu, to przy zapisywaniu w określone miejsce klikasz "Zapisz jako typ" i dajesz "Wszystkie pliki(*.*)". A w nazwie pliku dopisujesz ręcznie ".mpg" np. "wideo.mpg".
.

zozolka

Ale gdzie przy zapisywaniu?W Makerze?Tam się nie da,przynajmniej ja nie umiem .Pomóż proszę,tylko musisz pisać jasno,bo ja mocno początkująca jestem.Dzięki.

Yodek

OK wszystko po kolei.
1. Mając gotowy film klikasz Plik > Zapisz film...
2. W otworzonym oknie wybierasz ewentualnie jakość nagrania i klikasz OK
3. (na rysunku wyżej) W "Zapisz jako typ:" wybierasz "Wszystkie pliki (*.*) i w "Nazwa pliku" wpisujesz nazwe i rozszerzenie np. "wideo.mpg". Czyli jeśli chcesz swój film nazwać 'Kasia', to musisz napisać 'Kasia.mpg'.
Wszystko jasne?
.

zozolka

Ale u mnie jak klikam zapisz plik filmowy, uruchamia się kreator zapisywania filmów i mogę tylko ustawić jakość,reszte robi on sam i nic nie moge zmienić.Nie mam takiej ramki jak Ty.

Yodek

A masz WinXP Pro czy Home?
.

zozolka

Home-to pewnie źle?

Yodek

No właśnie . Słuchaj, to załatw sobie VirtualDub'a albo Adobe Premiera. Jakbys mial z nimi klopoty to pisz - pomyślimy.
.
Strony: 1 2 3 Następna »

Prosty program do cięcia i sklejania filmów