Witam mam pewien problem,mianowice długo uruchamia mi sie komp .Kiedyś miałem cd-roma LG i uruchamiał mi sie 12 kresek ( na XP Profesional) kupiłem nagrywarke z mysla że bedzie lepiej a tu znowu 12 kresek ( także LG) Wcześniej zamieściłęm artuków i kolega odpowiedział mi nastepujaco "Ja mialem podobny problem, ale okazalo sie ze mi kontrolery EIDE sie zepsuly. Zobacz jak szybko komputer sie uruchamia bez napedu, oraz jak inne komputery sie uruchamiaja z twoim napedem " I Faktycznie bez tego uruchamia sie 2.5 kreski.Dodatkowo zaczął mi zanikac i cd-rom i teraz nagrywarka po prostu jej nie widać w mój komputer.Napiszcie mi co to jest te EIDE i gdzie to jest ewentualnie jak to naprawić...A moze problem tkwi w czym innym POMOCY
Mój sprzet to Celeron 2000 Płyta Asus P4 S 533-E Radeon 9000 128 bit 128 ddr.....
Zmieniony przez - pionaj w dniu 2004-05-01 12:18:09
Kiedyś miałem podobny problem. Męczyłem się długo. Pomogła instalka systemu z literką R. Zawsze musiałem w Menadżerze urzadzeń wykrywać na nowo nagrywarkę. Bierze się to stad, iż podłączamy inne urządzenie IDE a system jakoś nie może zaskoczyć że mamy cosik innego. Tak myślę.