Komputerowe Forum Dyskusyjne
komputery software hardware programowanie sieci

∑ temat został odczytany 292 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

KOMPUTERY | Software
drganie obrazu 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "drganie obrazu"   

gostek
 Wysłana - 24 luty 2004 20:34        | zgłoś naruszenie regulaminu

Witam,mam pytanie może ktoś się z tym spotkał.Niektóre filmy drgają mi tzn.obraz drga (zarówno z kaazy jak i pożyczone).nigdy wcześniej nie miałem takich objawów.Odkąd z pół roku temu zainstalowałem sldpack wszystkie filmy chodziły bez zarzutu.Nie wiem czy to jest zła jakość filmów(z błędem) czy też może należy jakiś nowy kodek zainstalować?Pozdrawiam!!!

Mariaż
 Wysłana - 24 luty 2004 21:26      [zgłoszenie naruszenia]

Robiłeś jakieś przełomowe zmiany czy to po jakimś konkretnym akcie dokonanym sie tak stało ??

Specjalista -

rafc1o
 Wysłana - 24 luty 2004 21:33      [zgłoszenie naruszenia]

tylko na filmach czy też jak coś robisz drga???

Znawca -

gostek
 Wysłana - 24 luty 2004 21:35      [zgłoszenie naruszenia]

Żadnych zmian,normalne codzienne użytkowanie kompa wraz z oglądaniem częstym filmów,aż tu nagle dostałem od znajomego na cd film i drgał obraz (nigdy tak mi się nie zdarzyło)u niego podobno nie ale nie wiem tego na 100 procent(tak mówił ale sam nie widziałem).A zaraz potem za około dwa dni sprawdzałem ściągnięty kawałek filmu na kaazie i ten sam objaw :drganie .Więc zaprzestałem go zassysać.I teraz nie wiem czy pojawiła się jakaś inowacja w kodowaniu filmów i trza nowy kodek jakiś czy te filmy miały będy.Od tego czasu kilka filmów ściągłem z kazy i było ok.Więc pytam tak z ciekawości ,może komuś też drgało???

gostek
 Wysłana - 24 luty 2004 21:37      [zgłoszenie naruszenia]

tylko na filmach i to dwóch czy trzech,najlepiej zrobie jak sprawdze u znajomego naocznie czy tamten film co u mnie drgał u niego rzeczywiście chodzi ok(bo coś podejrzewam że on u niego też tak się zachowuje i nie będzie to wina ani sprzętu ani kodeków)tylko jakości filmu

Mariaż
 Wysłana - 24 luty 2004 21:49      [zgłoszenie naruszenia]

No chyba że to atak padaczki(u ciebie)

Specjalista -

gostek
 Wysłana - 24 luty 2004 22:38      [zgłoszenie naruszenia]

sądząc po objawach padaczka odpada!

WINNIE
 Wysłana - 24 luty 2004 22:57      [zgłoszenie naruszenia]

[studiopik.akcja.pl/programy/pakietyinne.html]
odinstaluj wszystkie kodeki,potem z powyższej stronki pociągnji k-litle 2.20,i wtedy zobacz mi na tym wszystko śmiga,w sumie instaluj jak leci,nic nie zmieniaj

--->>CO WIEM TO POWIEM<<---

the_yeast
 Wysłana - 24 luty 2004 23:45       [zgłoszenie naruszenia]

proponuję kodeki xvid, plik się nazywa XviD_Install, miałem to samo i mi ten pliczek pomógł ;)

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

drganie obrazu