zobacz wypowiedzi specjalistów przeglądaj forum bez reklam

Program do naprawy systemu

blade-mrn

Cze czy istniej teki program który potrafił by naprawić system windows XP bez wykonanej wcześniej kopii zapasowej jeśli tak to skąd go ściągnąć
Pobożne życzenia..NIe ma czegos takiego..A nie sory jest..
Format&install..

wojtas6112

nervee, sorki, że się wcinam, ale jest takie coś nazywa się WIndoctor symanteca, po usunięciu lub uszkodzeniu systemy naprawia błędy stworzone przez użytkownika lub już zawarte w systemie(przetestuj sobie na świeżo zainstalowanej windzie jak go posiadasz), ale oczywiście jak wykasowałeś katalog windy lub coś w tym stylu to jak kolega nervee napisał forman&instal. Pozdro
Abit IP35-E, Quad Q6600 2,4@3.0(3,6 przy 1.6V), 4GB DDR2 800mhz Cl 4-4-4-12 Patriot, 8800GT Sparkle HDD 250GB, 160GB, 120GB, 80GB, DVD-RW LG, Chłodzenie Arctic Cooling Freezer pro 7 Skystar USB PLUS, MX 500 Logitech, Chieftec 450W

gregor58

wojtas6112 Doktorek nie potrzebuje działajacego systemu do uruchomienia ?
A zreszt± ... i tak gruchy o ¶ciane.... a może jednak nie .... ? Jednak nie będzie zmian !!!
Wiesz..takich programów jest wiele..Ale jak już raz skopiesz to najlepszym rozwiązaniem jest postawić od nowa windę..Pozatym gregor dobrze zauważył ze chyba Doctor potrzebuje okienek..

Jamaciek

wojtas6112,sam się tym nieraz podpieram.Razem z chronionym koszem to jest niezły zestaw.Cały NSW to cacko ,dużo potrafi,tylko jeden warunek,musi być zainstalowany w działającym systemie.No i nie mówie o całkowitym padzie.

Zmieniony przez - Jamaciek w dniu 2006-09-12 21:51:33
Co Cię nie zabije doda Ci sił! To człowiek jest najsłabszym ogniwem każdego systemu zabezpieczaj±cego.

gregor58

Więc co naprawia ? Drobne błędy w DZIAŁAJĄCYM systemie ?
A zreszt± ... i tak gruchy o ¶ciane.... a może jednak nie .... ? Jednak nie będzie zmian !!!
Ja tam nie wiem ale jak kiedyś, tzn dawno 2 lata ,może 3 lata, używałem całego pakietu to bardzo mnie dziwił ten program bo wszystko grało a on naprawiał mi jakieś błędy

wojtas6112

on robi coś na zasadzie regclenera, usuwa błędne wpisy, naprawia zmienione wpisy w rejestrze, które moga powodować problemy(bez usuwanai ich), po napraiwniu niektórych wpisów możesz wykasować uporczywy plik, naprawia aeplikacje których nie mozna uruchomić, co do tematu kolega nei napisał, że system się nir włącza napisał, czy jest inny sposób niż kopia zapasowa, ja nie uzywam wogóle kopi systemu(przywracania) i błedy systemowe naprawiam kilkoma programami, czasem ręcznie szukając podobnych kłopotów w internecie, i co do windoctora gregor masz rację potrzebuje okienek hehe, ale można go takze uruchomić botując, lecz nie korzystałem z tego osobiście i nei wiem jakie narzęcia dostępne są wtedy, co do kpopi systemu w temacie nie musi być oznaką nie włączającego się systemu, hehe, co do actiwex z tym także są problemy czasami nie otwieraja się dokumenty lub jakieś aplikacje, jak symantec pisze NAWET powodują awarie komputera a właśniw windoctorek to naprawia. Używam jeszcze jv16, regclenera, oczyszczania standardowego, i osobnych progrmów do diagnozy i testowania. Pozdrawiam sorki za błędy, ale dopiero wstałem.
Abit IP35-E, Quad Q6600 2,4@3.0(3,6 przy 1.6V), 4GB DDR2 800mhz Cl 4-4-4-12 Patriot, 8800GT Sparkle HDD 250GB, 160GB, 120GB, 80GB, DVD-RW LG, Chłodzenie Arctic Cooling Freezer pro 7 Skystar USB PLUS, MX 500 Logitech, Chieftec 450W

gregor58

Wszystko pod win.

Jamaciek

No dobrze,tu dała znać o sobie moja miłość do Nortona.Chodzi o drobne błędy,przecież jak wywalisz połowę plików systemowych to ci niewiele pomoże.
Co Cię nie zabije doda Ci sił! To człowiek jest najsłabszym ogniwem każdego systemu zabezpieczaj±cego.
Strony: 1 2 3 Następna »

Program do naprawy systemu