zobacz wypowiedzi specjalistów przeglądaj forum bez reklam

przypisy w Wordzie 2003

Luke0681

Witam

Nie wiem jak zrobić, aby wstawić przypis, do którego odnośnik nie będzie mi się wyświetlał ani pod tekstem, ani u dołu strony.
Potrzebuję wstawić przypis w tekście, ale wszelkie odnośniki powinny znajdować się na samym końcu dokumentu, na ostatniej stronie, a nie na każdej stronie danego dokumentu. Próbowałem na różne sposoby, ale zawsze odnośnik pojawiał się albo zaraz bezpośrednio pod tekstem, albo u dołu strony, a tak właśnie nie ma być.
Czy da się to zrobić tak jak ja chcę?

Luke0681

A może po prostu trzeba to robić ręcznie? Ale jak nawet zmniejszę daną liczbę zaraz po jakimś tam wyrazie (powiedzmy 12), to ona i tak będzie jedynie mniejsza, ale nie będzie wyglądała jak przypis, bo przypisy znajdują się jakby u góry danego wyrazu, a nie na dole, czy na tym samym poziomie.

Mlody Jope

Nie wiem dokł€adnie jak to jest w Office 2003 bo mam 2007 i tamtego dawno nei widziałem, ale może w czymś ci to pomoże. Dajesz odwołania -> wstaw przypis końcowy(ten jest wyświetlany w Officie 2007 na końcu dokumentu) Natomiast przypis dolny jest wyświetlany na końsu strony lub pod tekstem zara, zaleznie jak ustwisz.

Co do reczngo robienia to spoko jeżeli masz ich tylko kilka inaczej przy edycji tekstu może być problem, a żeby ci się cyferka znajdowała jak to okresliłes "jakby u góry" to musisz ja zaznaczyć dać menu czcionka i zaznaczyc indeks górny

Zmieniony przez - Mlody Jope w dniu 2009-11-05 16:45:04

Luke0681

OK, dzięki. Chociaż tylko to ręczne u mnie działa, a dokument ma ponad 100 stron

Luke0681

A w zasadzie to po sprawdzeniu teraz, działają mi te przypisy dolne.
Wiesz jak wrzucać przypisy do tekstu uzywając klawiatury, żebym za każdym razem nie wchodził w menu na górze strony?

Mlody Jope

Office 2007 ma skrót Alt+Ctrl+D nie wiem czy się pokrywa

Luke0681

U mnie też działa. Dzięki!

przypisy w Wordzie 2003