Komputerowe Forum Dyskusyjne
komputery software hardware programowanie sieci

∑ temat został odczytany 381 razy ¬

ZAREJESTRUJ SIĘ I ZALOGUJ NA FORUM, TO NIC NIE KOSZTUJE!
PO ZALOGOWANIU BĘDZIESZ MÓGŁ ZOBACZYĆ WYPOWIEDZI SPECJALISTÓW I WYŁĄCZYĆ REKLAMY

KOMPUTERY | Software
wirusy-sog za pomoc 
Wyślij odpowiedź [powiadom znajomego]    
Autor "wirusy-sog za pomoc"   

Mayday1985
 Wysłana - 5 październik 2004 20:43        | zgłoś naruszenie regulaminu

Moj Norton Antywirus 2004 wykrył kilka wirusów na moim kompie.Znalazł je ale nie może albo usunąć pliku albo usunąc wirusa.Przez te wirusy wiesza mi sie komp.Jest jakas metoda żeby zrobić z tym porządek.Sog za pomoc

[http://www.planetafm.pl/live_katowice.html] - codziennie po 18stej - TECHNO RULEZZZ NA WIEKI WIEKÓW

gregor58
Perm Ban
 Wysłana - 5 październik 2004 20:48      [zgłoszenie naruszenia]

[komputery.katalogi.pl/temat21153/]

A zresztą ... i tak gruchy o ściane.... a może jednak nie .... ? Jednak nie będzie zmian !!!

Ekspert -

netpro
 Wysłana - 5 październik 2004 20:59      [zgłoszenie naruszenia]

[komputery.katalogi.pl/temat21152/]

Psychologia Psów Waldemar Leszczyński
[http://www.psicholog.eu]

Specjalista -

pablos77
 Wysłana - 5 październik 2004 22:09      [zgłoszenie naruszenia]

Najlepiej zainstaluj sobie inny soft chroniacy, polecam Panda Platinum Internet Security. Z Nortonem 2004 jest tak że potrafi on wyjryć wirusa ale są problemy z jego usunięciem to poco taki antyvirus. Gdybym nie miał takiego przypadku to nie uwierzyłbym w taką opowieść. Zrób tak zobacz jak sie ten wirus nazywa, znajdz lokalizacje.
Nacisnij ctrl+alt+delete i spróbuj go zamkąc.
Wcześnie zobacz moze jest w kwarantannie i stamtąd mozesz go usunąc.
Oczywiście radziłym wczesniej wyciągnąc kabel sieciowy.
Jesli dalej nie mozesz go usunąc to polecam narzędzia wspomniane przed moich przedmówców, hijakthis i cwshredder.
Jesli to nie pomaga to zmien antyvira.
NIKT MNIE NIE PRZEKONA DO ANTYVIRUSA NORTONA :)

Lord Of Darkness

timur3
 Wysłana - 5 październik 2004 22:51      [zgłoszenie naruszenia]

Możesz spróbować usunąć te wirusy zanim wgra się system (nie wiem jak to jest z formatem NTFS ja mam FAT 32) w każdym razie najpierw spróbuj wydrukować raport Nortona. W tym celu wejdź do Nortona przejdź na zakładkę Reports, następnie Activity Log, i wybierasz ikonkę drukarki. Powinien ci wtedy wydrukować pełne scieżki dostępu do tych nichcianych plików. Teraz restartujesz system; podczas ponownego wgrywania, gdy będzie taka możliwość naciskasz chyba del albo F8 (będzie napisane co nacisnąć) w każdym razie masz wejść do menue podręcznego i wybrać opcję "tryb awaryjny z wierszem poleceń" teraz logujesz się i czekasz chwilę aż pojawi się możliwość pisania. Wyskoczy np. "C: " I teraz wykorzystujesz swój druk: masz tam zapisany katalog w którym jest feralny plik np. "C:windowssystem32wirus.exe" Aby go skasować trzeba się dostać do tego katalogu. wpisujesz tak: cd windows <enter> teraz jesteś w katalogu windows. Następnie wpisujesz cd system32 i jesteś w katalogu windowssystem32 i już możesz kasować ten plik komendą "del wirus.exe" gdzie wirus to oczywiście nazwa wirusa z twojej kartki. Gdyby twoje wirusy były na innej partycji to nie ma problemu: zmieniasz partycję po prostu wpisując jej numer i po tym dwukropek np: F:<enter> Pamiętaj że ten wirus nie musi być w katalogu system32, może być w każdym innym, ale poruszasz się tak samo komendą cd i nazwa katalogu. I to tyle. Robisz tak dotąd aż wykasujesz wszystkie pozycję z twojej wydrukowanej listy. Nie wiem czy to jest w 100 procentach bezpieczne kasowanie takich plików ale "na zdrowy chłopski rozum" powinno być. Ja tak kiedyś zrobiłem i nie żałuję. Pozdrawiam i napisz jak to załatwiłeś by inni skorzystali

Życie to jedynie sen Boga

timur3
 Wysłana - 5 październik 2004 22:54      [zgłoszenie naruszenia]

Mam pytanie do admina: czemu nie można tu wyświetlać slaszy i bekslaszy? właśnie próbuję zobaczymi: "/" , ""

timur3
 Wysłana - 5 październik 2004 22:56      [zgłoszenie naruszenia]

tylko z jednym się udało. Co się dzieje??

timur3
 Wysłana - 5 październik 2004 22:58      [zgłoszenie naruszenia]

a więć Mayday1985 mała poprawka: tam w przykładzie powinno być c:/windows/system32/wirus.exe

netpro
 Wysłana - 5 październik 2004 23:00      [zgłoszenie naruszenia]

niej estem adminem, ale on raczej nie odpowie i dzialaja tylko prawe bo tak tu juz jest jak chcesz dac lewy to wpisz go dwa razy: \ a pojawi sie raz

Zmieniony przez - netpro w dniu 2004-10-05 23:01:17

Psychologia Psów Waldemar Leszczyński
[http://www.psicholog.eu]

Specjalista -

timur3
 Wysłana - 5 październik 2004 23:07       [zgłoszenie naruszenia]

dzięki będę pamiętał. I skąd macie takie fajne emotikony?

[Powiadom mnie, jeśli ktoś odpowie na ten artykuł.]

Przegląd tygodnia | Wyślij odpowiedź

wirusy-sog za pomoc