zobacz wypowiedzi specjalistów przegl±daj forum bez reklam

zintegrowana karta dzwiekowa jak wylaczyc

Parafrazer

mam sb live! 5.1 i sb digital 4.1, a oprocz tego zintegrowana karte dzwiekowa z plyta glowna, czy mozna ja jakos wylaczyc w BIOSie zeby w ogole nie byla widoczna bo tylko przeszkadza i sa z nia problemy ??

Perun

Jak jeszcze powiesz jak± masz płytę, to z pewno¶ci± znajdzie się lito¶ciwa istota, która przewertuje manuala i ci powie
[ABIT AN8 32x SLI 939] -- [AMD Athlon64 X2 3800+] [2x Gainward GF 7900GTX 512MB] -- [2GB Infineon DDR400] [SB X-Fi Fatal1ty FPS] -- [WD Raptor X 150GB]

sir Iwan

...wrrrrrr

...tym razem na pewno nie ja!

"Karty" na "pokładzie" wył±cza się na dwa sposoby, zależy od producenta płyty i rodzaju "karty" dĽwięku:

1. w BIOS "sound" lub co¶ wten deseń, ustawić na "disabled"
2. zwork± na Płycie Głównej, założyć, zdj±ć, lub przestawić, w zależno¶ci od Płyty Głównej.
3. Nie można w ogóle wył±czyć; niektóre płyty "fitz" i ChinaTech
pkt.1 Jeżeli nie mam racji, patrz pkt.2 pkt.2 Zawsze mam rację! (za wyj±tkiem, kiedy jej nie mam...)

Busterje

Ad.3.
wtedy pomaga lutownica albo traktor
[invisible4ever] 5..2..3..3..0..6..3.. a życie płynie..

Parafrazer

plyta to K7VTA3

sir Iwan

...no dobra, zlituję się bo pamiętam ten BIOS

wył±czasz dĽwięk w BIOS'ie

1. menu - "Integrated Peripherals"

2. w nim jest "podmenu" - "VIA OnChip IDE Device"

3. a w "podmenu" - "OnChip AC97 Audio"

4. z "Auto" przestawiasz na "Disabled"

...tak samo możesz wył±czyć Modem i zdaje się, że Kart Sieciow±...

nie zapomnij o SOG'u
...bo za takie wyja¶nienie należy mi się jak nigdy dot±d
pkt.1 Jeżeli nie mam racji, patrz pkt.2 pkt.2 Zawsze mam rację! (za wyj±tkiem, kiedy jej nie mam...)

Perun

I SOG dla mnie, bo podpu¶ciłem sir Iwana żeby Ci odpowiedział

PERUN

Zmieniony przez - Perun w dniu 2004-02-11 09:38:33
[ABIT AN8 32x SLI 939] -- [AMD Athlon64 X2 3800+] [2x Gainward GF 7900GTX 512MB] -- [2GB Infineon DDR400] [SB X-Fi Fatal1ty FPS] -- [WD Raptor X 150GB]

sir Iwan

...jak zwykle dałem się podpu¶cić miau,uuuuu!!!

Parafrazer

hmm ale jest problem :)

nie ma czegos takiego jak "VIA OnChip IDE Device", jest samo "OnChip IDE Device" a tam nie ma nic z audio ani sound

Perun

Bo to nie IDE, a OnChip PCI Device trzeba przeszperać. Albo Via OnChip PCI Device..... Tam znajdziesz AC97 Audio, albo OnChip AC97 Audio... które należy ustawić na DISABLED
Następnie zapisać "SAVE AND EXIT" wpisz "Y"(yes) .. po czym nast±pi restart kompa bez audio na płycie.

To tak "łopatologicznie"

PERUN

sir Iwan

o! kurde! fakt pomyliłem się, nie wiem co mi się z tym "VIA OnChip IDE"...
oczywi¶cie, nie IDE tylko PCI , sorry...
Strony: 1 2 Następna »

zintegrowana karta dzwiekowa jak wylaczyc